© Copyright www.lysekilspaintball.se - Brastad Golfcenter

Välkommen till www.lysekilspaintball.se
Vi finns på Brastad GolfcenterStart |  Om Paintball |  Kontakt |  Brastad Golfcenter 


Om Paintball.

Vad är Paintball?
Idag snart 30 år efter att paintball började spelas har dom flesta hört talas om paintball och tror sig veta vad det är.
Paintball startade med att skogsarbetare i Kanada började använda sig av markörer för att på avstånd lätt kunna
markera vilka träd som skulle fällas.
I väntan på fiende, klicka för större bild Oundvikligt insåg skogsarbetarna relativt snart att man kunde dra iväg en kula på kollegan en bit bort, och som vi alla vet så är man ju inte sen att ge igen då. Plötsligt var den första idén till att spela paintball född.

Hos oss spelar ni på en trevlig skogsbana, precis som skogsarbetarna i Kanada.
Paintball är en rolig och populär aktivitet för möhippor/svensexor, fördelsedagar, företags kick-off eller andra speciella tillfällen. Eller helt enkelt en rolig grej tillsammans med polarna!

Är paintball farligt?
Detta är den absolut vanligaste frågan som ställs från oroliga föräldrar och intresserade som inte provat än. Självklart är det inte farligt, hade det varit farligt så hade det inte varit så många som börjar spela och definitivt ingen som vågat arrangera tävlingar. Men allt handlar om att följa reglerna och att använda rätt utrustning, precis som med alla andra sporter.
Mitt i plytet!! Ni kan ju själva föreställa er hur det skulle gå för en ishockeyspelare som gav sig ut på isen utan hjälm och skydd, han hade förmodligen lämnat isen inom kort på en bår.

När det gäller paintball så är det absolut viktigaste skyddsmasken, så länge man har denna på sig så är man säker. Idag ska en godkänd mask även skydda öron och ansikte förutom ögonen. Alla godkännda masker är testade enligt ASTM standarder.Så samla ihop ett gäng till en trevlig stund hos
oss på Lysekil Paintball.
© www.lysekilspaintball.se - Brastad Golfcenter.
Säm 151, 454 92 BRASTAD
Tel. kansli 0523-444 44